Företagens välfärdsavtryck-

”Sverige behöver oss småföretagare”

Carin Olson Theander hade gått i starta eget-tankar länge. Hon jobbade som VD inom turistnäringen i Örebro, men längtade tillbaka till Stockholm. När chansen dök upp slog hon till.

– Jag såg i tidningen att fastighetsägaren till Spårvagnshallarna sökte en entreprenör som ville driva ett konferenscenter som skulle byggas.  Jag anmälde mitt intresse och på den vägen är det.

Nu har Carin drivit Konferens Spårvagnshallarna i snart 21 år. De är fem heltidsanställda och tar in timanställda vid behov.

– Det är en tuff bransch eftersom det inte är ett jämnt flöde av besökare under året. Vi har toppar och dalar, men jag tycker fortfarande det är roligt och drivkraften är stark när jag faktiskt får bygga upp något på egen hand.

Hon känner stolthet över att bidra till välfärden både skatte- och sysselsättningsmässigt. Däremot önskar hon att småföretagen borde lyftas fram mer i samhället.

– Vissa inser kanske inte hur viktiga vi småföretagare är för landet. Det känns ofta som att lagar och regler inte är anpassade för storföretagen, säger Carin och fortsätter:

– Jag tycker att det måste ske en attitydförändring. Den borde börja redan i klassrummet i grundskolan. Alla borde från tidig ålder lära sig hur välfärden skapas. När jag gick i skolan fick vi lära oss att den kommer från råvaror, kapital och personal. Simsalabim, så blev det välfärd! Även om skolan säkert har förändrats en hel del anser jag att det finns mycket kvar att göra.