Nya Lindshammar Glasbruk stärker välfärden i sommar

Våra svenska företag slutar inte att stärka välfärden bara för att dagarna blir varmare och kvällarna ljusare. Bakom semesterkulisserna rör sig ett maskineri precis som vanligt. Det är detta maskineri som gör det möjligt för människor att njuta av sommaren. Så här stärker Ulf Rosén och Nya Lindshammar Glasbruk välfärden under sommaren:

Hur bidrar er verksamhet till att göra Lindshammar till en mer attraktiv plats?
Vårt Glasbruk med fabriksförsäljning och glasmåleri är ett besöksmål som lockar många sommarturister. Lindshammar utgör den norra porten till det Svenska Glasriket beläget i Småland. Vi är även kända för att ha tillverkat obelisken som står på Sergels torg i Stockholm. I närheten av oss ligger Café Sergel som är med i White Guide samt en av Europas största zipline-banor med äventyrsturism från hela världen. Jag tror att våra verksamheter gynnas av varandra och bidrar till att göra Lindshammar ännu mer attraktivt.

Vad är din drivkraft?
Jag har jobbat i glasbranschen och med Lindshammar Glasbruk i större delen av mitt yrkesliv, detta för att jag tycker att det är roligt och spännande med design, att vara entreprenör och att driva företag. Jag kan jobba och försörja mig på något jag brinner för, det är vad som driver mig. 

Hur bidrar ni till Sveriges gemensamma välfärd?
Alla som jobbar och betalar skatt bidrar till vår svenska välfärd. Vi anställer även flera sommarjobbare till fabriksbutiken varje år. Vi berikar Sverige och Småländska landsbygden genom att vara en turistattraktion och bidrar därmed till att hålla landsbygden levande.