Företagens välfärdsavtryck-

Forsa Hembageri bidrar till välfärden

Våra svenska företag slutar inte att bidra till välfärden bara för att dagarna blir varmare och kvällarna ljusare. Bakom semesterkulisserna rör sig ett maskineri precis som vanligt. Det är detta maskineri som gör det möjligt för människor att njuta av sommaren. Så här bidrar Claes Landing och Forsa Hembageri till välfärden under sommaren: 

Hur skapar ni värde för människor i sommarsverige?
Vi anställer många ungdomar under sommaren, de flesta i åldrarna 18 till 25 år. Totalt har vi 50-60 medarbetare på vår lönelista. Sedan tillför vi såklart ett trevligt inslag i Uppsalas stadsmiljö!

På vilket sätt bidrar Forsa Hembageri till Sveriges välfärd?
Min familj har drivit konditoriet sedan 1870. Jag är fjärde generationen och mina barn kommer att bli den femte. Vår verksamhet har gått igenom två världskrig och haft sina upp- och nedgångar. Under alla dessa år har det blivit en hel del pengar insamlade till statskassan.

Vad inspirerar dig till att fortsätta utveckla konditoriet?
Arbetet med att förbättra sig och erbjuda våra gäster högsta kvalité tar aldrig slut. Förra året kom vi topp fem i ”White Guide – Sveriges bästa restauranger och caféer”. Vi ser vårt arbete som ett hantverk och gör alla bakverk från grunden. Jag har sedan 70-talet haft en vilja att anställa fler kollegor, men det blir tyvärr bara svårare inom vår bransch.