Företagens välfärdsavtryck-

”Företagen bidrar till arbete och försörjning”

Lena Wallin är VD för familjeföretaget BLP Entreprenad, ett företag som funnits sedan 1980 och som specialiserar sig på skyddsrum, brandskydd och entreprenadarbeten.

– Som företag bidrar vi till välfärden genom våra 6,5 anställda. De får arbete och försörjning, och vi bidrar med arbetsgivaravgifter och andra avgifter för att stötta välfärden. Det är en viktig uppgift vi företag har.

Hon har varit företagare i 35 år och anser att det fortfarande råder tveksamheter till om allmänheten och beslutsfattarna verkligen inser hur mycket företagen bidrar till välfärden.

– I synnerhet som småföretagare. Det känns som att man ser oss som sådana som bara arbetar och roar sig för sin egen skull och att vi har väldigt många förmåner som företagare. Det är inte riktigt min erfarenhet. Men jag har inte höjt rösten, jag är luttrad efter alla dessa år som småföretagare. Däremot känner jag mig väldigt nöjd över att vi under alla dessa år har lyckats hålla ett antal människor sysselsatta.

Och kanske kan ännu fler anställas framöver.

– Att fokusera på skyddsrum är en speciell nisch i vår bransch. För tillfället känns marknaden relativt positiv för oss. Byggmarknaden är på väg att ta ordentlig fart, och det påverkar förhoppningsvis även oss positivt.

 

BLP entreprenad AB har med sina anställda bidragit med omkring 1 500 000 i skatt! Det räcker till 46790 skolluncher.