”Att involvera de anställda ger framgång”

Lasse Svensson är VD för Etikettbolaget i Borås som producerar varumärken för textilier. Hans sociala engagemang och vilja att involvera alla sina medarbetare är, enligt Lasse, några av de viktigaste faktorerna till framgång.

– Jag har många idéer om hur man kan inkludera istället för att exkludera personer i vårt samhälle. Vi tar emot någon person varje år via Arbetsförmedlingen. Personer som stått utanför arbetsmarknaden.

Han kallar sig själv för en riktig entreprenörssjäl och framhåller hur viktigt det är att människor vågar satsa och starta företag.

– Utan oss stannar Sverige. Alla vi på Etikettbolaget känner en stolthet kring att bidra med nästan en miljon i skatt i månaden, säger han.

Han köpte in sig i företaget för nästan 20 år sedan, när det stod på randen till konkurs. Med nytänkande och en stor portion vilja fick Lasse företaget på fötter och idag finns ett 50-tal anställda. Planen är att han snart ska gå i pension och att sonen ska ta över rollen som VD.

– Jag känner mig nöjd över att ha lyckats skapa en fruktsam verksamhet och är glad att det finns yngre förmågor som vill ta över rodret, säger han.