Företagens välfärdsavtryck

Atab bidrar till välfärden i sommar

Våra svenska företag slutar inte att bygga välfärd bara för att dagarna blir varmare och kvällarna ljusare. Bakom semesterkulisserna rör sig ett maskineri precis som vanligt. Det är detta maskineri som gör det möjligt för människor att njuta av sommaren. Så här tar Tony Magnusson och Atab matchen under sommaren:

Hur tror du att Sveriges välfärd skulle se ut utan ett företag som ert?
Vi bidrar först och främst precis som alla andra företag genom att erbjuda arbetstillfällen och betala avgifter till statskassan. Men för det andra är säkerhet på arbetsplatser också något som är viktigt för oss. Vi tillverkar automatiska truckar som bidrar till ett säkrare och bättre arbetsklimat för många svenska företag. Med manuella truckar sker fler olyckor och de anställda får ofta utföra farligare och mer slitsamma arbetsuppgifter. Utan vår produkt - automatiska truckar - skulle därför många av Sveriges arbetsplatser vara farligare och sämre. 

Vad betyder konkurrenskraft för dig?
Det är extremt viktigt för oss. Vi är ett globalt företag och agerar på en global marknad. Inom vår bransch finns det många företag och vi måste vara konkurrenskraftiga för att överleva. Vi är ett relativt litet företag som strävar efter att alltid ligga i framkant inom automation. Självstyrande bilar blir allt mer populära och fler och fler företag väljer automationslösningar. Det är där vi strävar efter att ligga steget före.

Vad begränsar expansionen av Atab?
Vi har nyligen expanderat till en ny marknad och startat ett dotterbolag i Kina. Här i Sverige utgör industrin en stor del av våra kunder. Olika trender inom industrin kan ibland göra att det är svårt att få ett jämt antal kundorder spritt över verksamhetsåret.