”Vi skapar arbetstillfällen till hela regionen”

Säg Öland och de flesta tänker på soliga sommarmånader. En stor del av öns företagare lever på turistnäringen och en av de största utmaningarna är att skaffa sig intäkter även under vinterhalvåret, när turistströmmarna minskar.

– Vi har varit sårbara på grund av det, men har nu bestämt oss för att hålla öppet året runt om vädret tillåter. Vi bygger bostäder i närheten av banan, ett nytt hotell och nya turistattraktioner utöver golfen. Under den närmsta tioårsperioden kommer vi satsa cirka 1,5 miljarder kronor, säger Magnus Lagerlöf, VD för Ekerum Resort Öland och fortsätter:

– Det känns roligt att kunna erbjuda ännu fler arbetstillfällen. När vi renoverar och vid nybyggnationen kommer vi främst ta in underleverantörer från regionen.

Förutom att Ekerum Resort Öland nu kunnat öka sin personalstyrka med 25 procent så bidrar satsningen till en positiv spiral i hela Ölands- och Kalmarregionen.

– Det kan vara svårt för gemene man att se kopplingen mellan samhällsnyttan och oss, privata företag. Men satsningar som ger fler arbetstillfällen är något som alla i regionen märker av och ser på med positiva ögon. Det märker vi inte minst på att vi får in fler spontanansökningar än tidigare, säger Magnus Lagerlöf.

 

Ekerum Golf & Resort AB har med sina 40 anställda bidragit med omkring 5 100 000 i skatt. Det räcker till ungefär 50 gymnasieplatser.