”Vågar enmansföretag anställa så lyfter Sverige”

Nylands Städ & Tvätt AB är ett modernt tjänsteföretag. Sedan 1995 har de servat kommuner, byggentreprenörer, bostadsbolag med sina tjänster och är nu totalt 20 personer som arbetar i företaget.

– Jag försöker att få mina anställda att förstå hur viktigt företaget är, vår roll i samhället och hur vi faktiskt bidrar till välfärden. Man kan inte räkna med att alla andra tänker som jag som företagare. Att mina anställda har den kunskapen gör att vi alla går med huvudet högt ute hos våra kunder, säger vd Ann-Christine Lundqvist.

Det är också viktigt att tänka företagsmässigt, att inse att man även som företagare har ett ansvar. Ann-Christine Lundqvist engagerar sig i företagsfrågor så mycket hon kan.

– Vi måste ta oss tid till att synas och berätta mer om varför vi är viktiga, och vilka utmaningar vi står inför. Därför är jag ofta ute och försöker påverka framförallt skolorna. Det är där grunden för ett fortsatt entreprenörskap finns. Jag tycker dessutom att det känns som fler unga startar företag tidigt idag.

Hon tycker att attityden har förbättrats gentemot företagare, och att färre ”tittar snett”, som hon upplevde förr om åren. Men det finns alltid mer att göra.

– Att det man gör också ger resultat är viktigt. Därför pushar jag enmansföretag att våga växa. Vi har alla varit där, och vågar enmansföretag anställa så lyfter Sverige. Företag är ju framtiden!

Nylands Städ & Tvätt AB och företagets personal bidrar med ca 1,7 miljoner kronor till den gemensamma välfärden på ett år. Det motsvara ungefär kostnaderna för 56 355 skolluncher eller 48 blindtarmsoperationer.