”Våga prata om hur viktigt ditt företag är”

Ungdomsjobben. En oerhört viktig fråga. För många unga är restaurangbranschen och inte minst de stora snabbmatskedjorna den första kontakten med arbetslivet. Så även även i Karlshamn. Många ungdomar får sin första anställning här, enligt Glenn Sevestedt som är franchisetagare på stadens enda McDonald´s.  

– Mitt företag har hjälpt många ungdomar till sitt första jobb och värdefull arbetslivserfarenhet. Det får jag ständiga bevis på, inte minst genom positiva kommentarer från omgivningen. Det är sporrande och kul! säger Glenn.

De 71 anställda är ett av skälen som gör att Glenn känner stolthet över att bidra till samhället. Förutom att ge unga jobb och bidra med skatteintäkter stödjer hans företag det lokala idrottslivet genom sponsring.

– Vi företagare ska inte vara rädda att synas. Jag för gärna en dialog med politiker och tog nyligen mot fyra lokalpolitiker som gjorde studiebesök här. Det är oerhört viktigt att politiker förstår hur viktiga företag är för Sverige – vi bygger välfärd! Dessutom tycker jag att vi måste våga prata om de konkreta konsekvenser det innebär för en ort om privata företag skulle lägga ner. Det är ett sätt att skapa en större medvetenhet om hur viktiga företagen är.