Företagens välfärdsavtryck

”Man måste våga ta risker”

Att våga satsa för att utvecklas är A och O för att skapa ett tillväxtföretag. Arom-dekor i Sexdrega bevisar att det stämmer. På bara fem år har företagets omsättning ökat från 2,5 till 84 miljoner. Idag har Arom-dekor, som är en av Nordens ledande leverantörer av kemikalier för fordonsvård, 23 anställda.

– Välmående svenska företag bidrar naturligtvis till en bättre välfärd. För att växa måste man som företagare kalkylera riskerna det innebär. För oss har det varit nyckeln till framgång, säger vd:n Christian Lundell som tog över Arom-dekor 2008.

Arom-dekor är ett av Sveriges konkurrenskraftiga företag som tryggar välfärden genom att skapa arbetstillfällen och bidra till statskassan. Christian Lundell tror att många inte är medvetna om hur allt hänger ihop och hur viktiga tillväxtföretagen är för landet.

– Bättre kunskap om hur vårt skattesystem fungerar och om hur medlen används skulle öka intresset. Men det gäller att presentera det på ett roligt sätt! Jag tror att många uppfattar det som trist och tråkigt. Därför är vi med i Sverige tar matchen-initiativet. Vi i ledningsgruppen har haft diskussioner kring hur vi ska använda oss av budskapet och exemplen och vi kommer att kommunicera det till våra anställda framöver.

Arom-dekor Kemi AB och deras tio anställda bidrar tillsammans med cirka 1 900 000 kr i skatt till välfärden. Det motsvarar kostnaden för ungefär 19 gymnasieplatser.