Gör som Nordtek, boka föreläsning nu!

"För att vi ska överleva tror jag att fler behöver bli medvetna om företagens roll i samhället och vilka utmaningar vi står inför, precis det som lyfts fram i föreläsningen från Sverige tar matchen" - Nordteks VD Krister Koch

Sverige tar matchen besökte företaget Nordtek i Kåge utanför Skellefteå för att ge personalen en föreläsning om vad deras företag betyder för välfärden och vilka utmaningar och möjligheter som väntar i framtiden. Så här säger Krister Koch om föreläsningen: 

 – Först och främst vill jag se till att vårt företag skall leva kvar och finnas även kvar även långt efter att jag har gått i pension. Jag känner ett stort ansvar för att de som arbetar här skall ha en arbetsplats att gå till även om några år. För att vi ska överleva tror jag att fler behöver bli medvetna om företagens roll i samhället och vilka utmaningar vi står inför, precis det som lyfts fram i föreläsningen från Sverige tar matchen, säger VD:n Krister Koch

Nordtek som startade 1936, är ett familjeägt verkstadsföretag, med ca 18 anställda baserat i den lilla orten Kåge utanför Skellefteå. Varför behöver Nordtek bry sig om snabba förändringar i omvärlden?

– Det är många som inte känner till det, inte ens här på orten men vi exporterar till stora delar av världen och våra konkurrenter finns till exempel i Kina och USA. Den teknologiska utvecklingen och den ökade konkurrensen som beskrivs i föreläsningen spelar jättestor roll för oss här på Nordtek. Vi har under åren nischat oss och tvingas hela tiden hänga med i utvecklingen för att inte tappa kunder och hamna efter, säger Krister.

Under föreläsningen diskuterades gamla och nya framgångsfaktorer för Sverige. För Krister är teknik viktigt för att Sverige ska stå starkt i framtiden.

– Teknik är ett nyckelord men allt för många känner inte till flera av de framgångsrika industriföretag som är viktiga för Sverige och som ligger otroligt långt framme när det gäller teknik. Jag tycker det är tråkigt när politiker på toppnivå slår ner på industrin och kallar det särintresse. Det som sägs i föreläsningen om hur vår ekonomi hänger ihop och hur företagen och dess anställda finansierar den offentliga sektorn är viktigt att lyfta fram ännu mer. Många tror att räcker att ge mer pengar till offentlig sektor för att vi ska ha det bra men då glömmer man vart pengarna kommer ifrån, säger Krister.

Om du som Nordtek, vill erbjuda din personal att lära sig mer om ert företags betydelse för välfärden och få en glimt in i framtiden, boka då föreläsningen Sverige tar matchen genom att maila info@sverigetarmatchen.se eller ring 0705 42 46 60.