”Fler måste förstå att pengar inte regnar från himlen”

Det högteknologiska säkerhetsföretaget PRE Risk & Crisis Management omsätter cirka 40 miljoner kronor och har en årlig tillväxt på omkring 20 procent. – Vi expanderar kraftigt och anställer hela tiden, vilket gör att vi bidrar till välfärden med både arbetstillfällen och skatt, säger vd Ulrika Strömberg.

Farstaföretaget – som säger sig tillhandahålla allting man behöver för att skydda sina tillgångar, fastigheter och människorna i dem – växer snabbt och bidrar rejält till välfärden.

– Jag önskar bara att fler, både politiker och medborgare, förstår att pengar inte regnar från himlen. Det är barockt att de som genererar landets intäktssida står så långt bort från dem som tar politiska beslut. Det finns inga andra än företagen som skapar friska pengar in i välfärdssystemet. Sverige behöver välmående företag som gör oss starkare i den globala konkurrensen, säger Ulrika Strömberg.

Tillsammans med en regissör har hon skapat en föreläsning kring tillväxt, och varför tillväxt är bra.
– Det är viktigt för alla att förstå sambanden och förutsättningarna för småföretagande. På PRE pratar vi ofta om hur vardagen ser ut och hur systemet fungerar, säger Ulrika.

I företagets foajé hänger information om Sverige tar matchen som visar hur mycket företaget bidrar till välfärden – omsatt till skolmåltider.
– Det blir en naturlig snackis hos personalen. Men summan borde egentligen vara ännu större med tanke på alla de underleverantörer vi anlitar, menar Ulrika.