Företagens välfärdsavtryck-

”Det behövs människor som jag för att landets ekonomi ska gå ihop”

Det är precis vad det handlar om. Det är företagen som gör att kommunens och landets ekonomi går ihop. Hassela Skogsentreprenad är ett företag med växtkraft. Sedan starten för 25 år sedan har Bernt Jonssons företag vuxit successivt och har nu 27 anställda.

– Jag brinner för mitt jobb, att hela tiden utveckla mig själv och mina anställda. När chanserna kommer tar jag dem. Många tycker nog att jag är våghalsig emellanåt, men för att växa måste man satsa. Även om jag inte tänker på det dagligen, så inser jag att det behövs människor som jag för att kommunens och landets ekonomi ska gå ihop. Utan småföretag stannar Sverige!

– Jag jobbade som anställd ett tag, men förstod att jag hade större chans att få göra saker på mitt eget sätt om jag startade eget, säger Bernt.

Bernt ger sina anställda mycket frihet under ansvar. De sköter själva om sina maskiner, köper reservdelar och ser till att de servas som de ska.

– Om man som anställd får se i detalj hur ett företag och dess ekonomi fungerar blir man automatiskt engagerad och ansvarstagande och förstår hur helheten fungerar.

Förra året blev Bernts företag nominerat till ”Årets företagare” av Nordanstigs kommun, men de föll på målsnöret och kom på andra plats.

– Det var ändå roligt att bli uppmärksammad och få ett kvitto på att fler än vi tycker att vi gör något bra. Det ger också en signal till folk i bygden att mitt företag är viktigt – att företag är viktiga, säger Bernt.

 

Hassela Skogsentreprenad AB har med sina 22 anställda bidragit med omkring 2 900 000 i skatt! Det räcker till 29 gymnasieplatser.